Livet er en reise i havet av følelser. Vær beredt.


 

Livet er en reise i havet av følelser. Av og til glitrer solen i det blikkstille speilet, andre ganger er det full storm. Noen ganger vasser man i vann til knes, men har fortsatt hodet godt over vannet. Andre ganger er man ute på dypt vann, og land oppleves langt utenfor rekkevidde. Da er det helt nødvendig å kunne svømme eller bruke flytevest. Noen av oss har liksom alltid flytevesten på, og er godt rustet til sjølivet. De flyter i overflaten og er trygge på at de holder seg flytende til tross for ruskevær. Og dette er personlighetsavhengig.

Andre har en tendens til å glemme flytevesten hjemme i garasjen hele tiden. De er dermed oftere ute på utrygt farvann. Det kan føre med seg mange ubehagelige opplevelser, men hver eneste stormfulle hendelse vil også kunne bidra til å forbedre svømmeteknikken og dermed også risikovurderingen og oppfatningen av situasjonen. Og med litt ydmykhet og fascinasjon for livets mange fasetter kan opplevelsene også tilføre ny innsikt og berike livet.

For en følelse er nemlig ikke et faktum.

Den kan betraktes utenfra og endre verdi og betydning gjennom ettertanke og refleksjon, og ikke minst gjennom aksept. Aksept for at følelsene våre er en del av oss, og at vi kan velge hva de skal bety og hvilken påvirkningskraft de skal ha. Man skal tillate seg å kjenne på hele spekteret sitt av følelser. Følelsene sitter i oss som reaksjonsmønstre vi gradvis har tilegnet oss gjennom ulike hendelser i livet. Det er altså en grunn til at akkurat jeg fikk akkurat denne følelsen akkurat nå, og dét er greit.

Jeg svømte i følelseshavet i kveld. Og for meg resulterte dét i disse tankene her, og dessuten litt poesi. Og slik fikk en i utgangspunktet negativ følelse faktisk også en positiv verdi.

Tillat deg selv å vær akkurat den du er. Du er nemlig helt unik.

#livet #mestring #mestringsstrategi #følelser #emosjoner #mentalhelse #psykiskhelse #utfordringer #aksept #selvfølelse #selvbilde #liveterkontraster #duerunik #godnok #branok #loftsgaard

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lise Skogstad Loftsgaard

Lise Skogstad Loftsgaard

31, Skiptvet

Individ, mamma, livsledsager og lege med engasjement for mestring og hverdagslykke. Synger, leker, nyter, gråter, ler, elsker og funderer over livet Instagram: fiffilloftsgaard, lokkengard Fra Bodø men har nå landa i hjertet av Østfold ❤

Kategorier

Arkiv

hits